Lagermand i Aalborg 

Carsten Ziegler


Da Carsten skulle søge fleksjob, var Actas den første virksomhed, han blev sat i kontakt med. Det var heldigt, for det var et godt match for begge parter.

December 2020

En hjælpende hånd for kollegerne 

Carsten er 39 år og har tidligere været ansat i Forsvaret, hvor han arbejdede med lager og logistik. Han er nu ansat i Actas, og dermed en helt anden branche, men lagerarbejdet står han stadig for.

”En almindelig dag på arbejde for mig består af, at jeg tænder computeren, pakker varer ud, rydder op på lageret, tager imod pakker og andet forfaldende arbejde. Jeg aflaster mine kollegaer ved at være alt-mulig-mand.”

Carsten kan nu aflaste andre, og han ved, hvor vigtigt det er at hjælpe hinanden på arbejdspladsen. Han har nemlig selv haft blandt andet stress tæt inde på livet.

”Jeg blev syg og begyndte at få symptomer på stress og angst. Jeg sygemeldte mig og fik senere konstateret PTSD. Derfor er jeg på færre timer nu. At gå fra at være en del af et fællesskab og være uddannet inden for Forsvaret til at skulle ud på det civile arbejdsmarked var hårdt. Jeg tænkte meget over, hvad man kunne bruge en soldat til uden for Forsvaret.”

”At gå fra at være en del af et fællesskab og være uddannet inden for Forsvaret til at skulle ud på det civile arbejdsmarked var hårdt. Jeg tænkte meget over, hvad man kunne bruge en soldat til uden for Forsvaret.”

– Carsten Ziegler, Lagermand i Aalborg

En del af Actas-familien

Det var virksomheden Huset Venture Nordjylland, der fik Carsten i kontakt med Actas. Han har nu været ansat hos Actas i 2,5 år, og han spreder god energi i Aalborgafdelingen. Han beskriver sig selv som typen, der ikke ser problemer, men udfordringer som kan løses. Derfor skræmmer det ham ikke at tage nye udfordringer op.

”Jeg blev på et tidspunkt spurgt, om jeg kunne lave nogle bokse, hvor der skulle sidde nogle netkabler i. Jeg er jo ikke uddannet inden for IT og sikring, og jeg har ikke erfaring med overvågningskameraer, så det var da en udfordring. Det gik heldigvis fint, og så lærte jeg noget nyt.”

Carsten motiveres netop af at blive udfordret, og motivationen dukker særligt op, når han er omgivet af gode kollegaer, med en god omgangstone. Han beskriver en særlig situation, hvor han følte sig hjemme i Actas.

”Et vigtigt øjeblik for mig var den første julefrokost, jeg var med til. Der havde jeg været ansat i en 3-4 måneder. Her gik det virkelig op for mig, at det var den rette arbejdsplads, og at der var behov for mig. Jeg var blevet taget så godt imod.”

”Jeg blev på et tidspunkt spurgt, om jeg kunne lave nogle bokse, hvor der skulle sidde nogle netkabler i. Jeg er jo ikke uddannet inden for IT og sikring, og jeg har ikke erfaring med overvågningskameraer, så det var da en udfordring.”

– Carsten Ziegler, Lagermand i Aalborg

For Carsten kulminerede opstarten i Actas altså til julefrokosten, da han fik mulighed for at tale mere med sine kollegaer om andet end arbejde.

”Til julefrokosten havde jeg mere tid til at snakke med mine kollegaer, end når jeg står med dem i to minutter ved kaffemaskinen. Jeg lærte dem at kende på en anden måde, for vi så jo også hinanden i den private uniform fremfor arbejdsuniformen. Til julefrokosten faldt den sidste brik på plads for mig.”


Vil du læse mere om, hvordan det er at arbejde i Actas? så se mere  på Actas som arbejdsplads eller følg med på de sociale medier.